8. lip 2013.

Ručnik s kapuljačom - ruksak

Ručnik s kapuljačom za malu curicu, a koji se k tome pretvara u ruksak koji sama može nositi na kupanjac...činio mi se jako praktičnim. Upute za šivanje našla sam OVDJE
Prema tim uputama trebalo bi 2 ručnika, ali ja sam imala samo jedan dimenzija 160x75cm. Pretpostavila sam da će biti dovoljno velik i kad se odreže 25cm za kapuljaču, kao i 28cm za džep u koji se ručnik ogrtač spremi. Dovoljno je velik za 3-4 godišnjake, ali kasnije je već premali.
Ovaj ručnik je jednostran i tanjeg frotira pa se lako šivao, budite oprezni s debelim frotirom jer se vlakna petljaju u stopicu šivaće mašine.
Prvo sam za kapuljaču odrezala s jednog kraja 25x60cm. Iskoristila sam tvornički rub za obrub oko lica u koji sam uvukla elastičnu traku i prošila na krajevima (tako da kapuljača ne pada s glave). Zatim sam s obrnute strane sašila pozadinu kapuljače, a nakon toga zaoblila kapuljaču (ovo je po želji).

















Zatim sam izrezala dio ručnika za džep, dimenzija 28 x 60cm, koji sam sa krive strane sašila u pravokutni džep (ostavite 7 cm neprošivenog ruba da možete džep preokrenuti, taj dio ne morate prošiti nakon preokretanja jer ćete džep ionako prišiti na ručnik, pa će se taj otvor zatvoriti). Gotov džep je dimenzija 27x29cm.














Kapuljaču sam prišila na sredinu ostatka ručnika (tek nakon što sam porubila onaj kraj s kojeg sam izrezivala dijelove za kapuljaču i džep), na način da sam prvo prišila krive strane (1cm ispod ruba), pa kapuljaču preokrenula preko ruba i prošla još jednom uz taj rub (tako je ostao prikriven donji neporubljeni rub kapuljače).





















Zatim sam sašila trakice-ručke za ruksak. Prije spajanja rubova i preokretanja bile su širine 7,5cm, a dužine oko 30cm (skraćivala sam ih kasnije). Osim trakica, imala sam još materijala za malu omčicu na vrhu ruksaka pa sam i nju dodala pri vrhu ručki kad sam ih našivala na džep.





















Kad je džep bio gotov, sa svim ručkama, prišila sam ga za ručnik na način da su trakice bile s unutarnje strane. Na taj način ne smetaju dok se princeza izležava na ručniku ili nosi ogrtač sa kapuljačom, a kad se preokrene i ogrtač spremi u džep, trakice su spremne za mala ramena da ruksakić ponesu kući. :)




1 komentar: