12. svi 2013.

Pregačica

Pregačica za kreativnu curicu (ili dečka).
Prvo sam izrezala tkaninu za lice i tkaninu za naličje (podstavu) istih dimenzija (1cm ostavila za rub).
Zatim sam napravila traku za oko vrata, širine 5cm i prišila uzdužno (licem na lice), te preokrenula na pravu stranu. Ova traka je dovoljno dugačka da i odrasli može provući glavu, zato sam u nju uvukla lastik za trećinu kraći i na rubovima prišila lastik za traku. Traku sam prišila na lice pregačice. Bočne trakice su širine cca 3cm, presavijene 4 puta (kao kosa traka) i zašivene uz rub. One su također prišivene na lice pregačice na mjesto struka. Džepić za pastele širine je 27cm, sa razmakom između svakog džepića od 2,7cm, taman da stane pastela (ili bojica). Ispod džepića na lice pregačice našila sam traku umjetne kože da se pregača ne zamasti od pastela. Naličje (bijelo) pregačice također ima dva mala džepića, koja mogu biti ili skriveno mjesto ili se pregača može koristiti sa te strane po potrebi.
Tek kad su i lice i naličje bili gotovi, međusobno sam ih spojila, pazeći da ne ušijem i trakice za vezivanje. Ostavila sam 10cm ruba neporubljeno da mogu preokrenuti pregačicu na pravu stranu. Na kraju sam donji rub opšila dekorativnim porubom. Nadam se da će ju curica kojoj je namijenjena koristiti. :)


Poklon vrećica za pregačicu je platnena torbica, koja može poslužiti i kao torbica za ostali materijal koji ne stane u džepić pregačice:
1 komentar: