17. svi 2012.

Cvjetovi od organze

Jednostavni cvjetovi od organze (organza = materijal za zavjese).
Ako imate ostatka organze jer ste šivali neke zavjese, ili pakirali (dobili) neki poklon za neku posebniju priliku.... nemojte baciti, jer od nje mogu nastati divni cvjetovi koje možete staviti na "zihericu" i okačiti kao broš na majicu, torbu i sl. Ili možete zakačiti na ukosnicu za sebe ili svoju djevojčicu.
Treba izrezati nekoliko krugova različitih veličina, zatim spaliti svijećom rubove (ne preblizu svijeći, brzo se topi i rub se zakovrča unutar), poslagati kružiće jedan u drugi, Uzeti iglu i konac i zašiti sve skupa zajedno sa perlicama (dugmićima). Na pozadinu se istovremeno može zašiti komadić filca i ziherica, ili se kasnije može to isto dodati, zalijepiti vrućim ljepilom umjesto šivanja.
Umjesto perlica, može se zašiti dugme (ako imate neko lijepo) ili čak 2-3 dugmića jedan na drugi različitih veličina.
Ovo se može od svih umjetnih tkanina raditi jer se one tope, ne gore plamenom. Ipak, oprezno sa plamenom - nije za djecu.
Ove upute su mi bile vodilja: organza flowers  To su jednostavni cvjetovi, od krugova, a može se izrezati i u obliku cvijeta, pa posebno paliti svaku laticu... to nekom drugom prilikom...



















Evo napravila sam i malo drugačiji cvijet, ružu sa definiranim laticama:
































































Broj komentara: 6:

  1. Hvala, evo napravila sam još nekoliko broševa... najdonja slikica :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Crveni mi je fenomenalan!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je sve predivno, kao i ostale stvari koje pravis. Kao i ceo blog! Zaista si talentovana za recycling, jedva cekam tvoje nove poduhvate.

    Veliki pozdrav,
    Aleksandra

    OdgovoriIzbriši