19. tra 2012.

Dan planeta Zemlje 22.04.

Povodom skorašnjeg dana planeta Zemlje (ili je pravilno Dan planete Zemlje?...prije smo pisali sa "e", sad svugdje piše "a"), napravili smo si svoj plakat, da se pohvalimo kako čuvamo Zemlju i prirodu općenito, i da se prisjetimo njenog dana...iako je zapravo svaki dan Dan Zemlje, a ne samo 22.04.

Ideja za ruke preuzeta odavdje: http://www.freekidscrafts.com/earth_day_helping_hands-e329.html#

A crtež u sredini preuzet odavdje: http://www.activityvillage.co.uk/earth_day_posters.htm

Uz pomoć okruglih gricki, P je izrezala (male) zelene krugove sa jednog starog kalendara u koje sam konturom za pisanje po staklu napisala DAN PLANETA ZEMLJE, zatim je ona ocrtala svoje dlanove na novinama (koje sam prethodno zalijepila na tanji karton), i V. svoje dlanove. Onda sam to izrezala i u njih zalijepila krugove (velika gricka) sa porukama kako oni čuvaju okoliš.























Ove poruke smo malo preveli sa ove stranice: http://www.freekidscrafts.com/index.php?option=com_events&task=view_patterns&id=329 , a malo smislili svoje...






















Da bi se ovi krugovi isprintali u pravoj veličini za gricku krug veličine 5,7cm (2,25"), treba ovu sliku jpg formata isprintati u veličini: 7,5" x 5,5" (190mm x 139mm). Nakon printanja dodala sam kvačicu na C (CUVAJU)  u najdonjem lijevom krugu, jer u fontu kojim sam pisala slovo Č bude veće i deblje. Font je ORATOR STD.

1 komentar:

  1. Predivni radovi, prekrasne poruke! Jako, jako mi se sviđa! BTW. Isto mislimo dali je "a" ili "e" isto to sam se pitala ;))

    OdgovoriIzbriši