22. velj 2014.

Torbica za mažoret štap

Torbica za mažoret štap nastala iz potrebe da se u nečemu na trening lako može nositi štap i papučice/boca.
Nisam nigdje našla tutorijal, pa sam sama izmislila ovu torbicu, prema dimenzijama štapa (dodala sam 5-6 cm za buduće štapove jer sa rastom ruke, potreban je i duži štap). Od tkanine (Ikea) sa šarenim crtama izrezala sam materijal za vanjski dio torbice, kao i za džep (u gornji dio džepa uvučen je lastik kako ne bi sadržaj ispadao). Isto tako i s točkastom postavom. Za "punjenje" postave sam koristila neke krpice za čišćenje (Jysk 10kn/6kom) slične filcu. Slikice prikazuju postupak.
Lastik uvučen u ručku je široki lastik od bokserica. Torbica je mekana i praktična za nošenje, kaže zadovoljna korisnica ;)






14. velj 2014.

Kućica sa srcima

Ova kućica nastala je kao dekoracija, pa je putem dobila i dvije zakačke pa postala kućica za ključić, ključeve. Kućice su mi uvijek lijepe, tako da kad sam OVDJE (tutorijal je detaljan, pa da ne ponavljam) vidjela kućice za Valentinovo, odlučila sam i ja napraviti jednu, iako baš i ne "obilježavam" taj datum.
Budući da je tkanina tanka pojačala sam ju s podstavom sličnom tankom filcu, a ona je u ovom slučaju multi-purpose krpa za brisanje u kućanstvu (ovo je kupljeno kao komplet od 6 krpa/6kn u Jysk-u, ali vjerujem da ima u svakom dućanu).
Sa zadnje strane kućice je džepić za poruku, ključ...(zato sam dodala metalnu "štipaljku" unutra)
A na dimnjak sam dodala metalni "ring" (nema sad na fotkama), za vješanje ...negdje.
Nije savršena al' je od srca :)




7. velj 2014.

Čupava ogrlica

Ideju sam dobila na ovom genijalnom blogu: nakiTIĆ
Od starih majica (t-shirt) izrezane su trakice i začvorene za žicu (od starog kišobrana). Ja sam žicu obukla u isto takvu traku da izbjegnem dodir metala sa kožom. :)
Mislim da ću trakice još skratiti da bude čupavije.
Odlično bi joj pristajale jedne čupave naušnice....probat ću :)