14. kol 2013.

Vrt za začine... od sudopera

Još ovog proljeća od starog sudopera napravili smo mali vrt za začine. Rupe odvoda i pukotine zatvorila sam i zabrtvila silikonom i komadima tvrde gume. Kad se osušilo dodali smo zemlju i začine: peršin, feferon, origano, kadulju, mentu, vlasac, pomidor, bosiljak i majčinu dušicu. 
Štapićima od sladoleda označili smo začine u malom vrtu. :)


6. kol 2013.

Držač rezervne role papira

Rola papira koja stoji na stalku uvijek je pri ruci, ali rezervna rola je u ormariću, pa kad prve nestane, druga nije pri ruci...zato sam napravila držač rezervne role papira, a i skriveni džepić iza nje u kojoj može biti rezervni higijenski uložak ili bilo što drugo.
Prvo sam našla najveću rolu papira i prema njoj odokativno odredila dimenzije držača da bude 3cm širi. Sašila sam džepić i našila ga na sredinu prave strane (koja će biti zadnja strana držača), a zatim spojila uzdužne krajeve (prave strane jedna prema drugoj). Preokrenula sam "tubu" i zapeglala tako da šav bude na sredini strane koja će biti unutrašnja kad se preklopi. Zašila sam vrh i pritom dodala špagicu da se držač može objesiti. Potom sam u tu "tubu" uvukla karton da daje stabilnost pozadini, prošila ispod njega, te dodala i savitljivu prozirnu foliju sa neke mape. Dno sam sašila tako da sam jednostavno rubove uvukla unutra i prošila s gornje strane. Na kraju sam spojila vrh i dno i sve prošila odozgora. Velika rola papira lijepo stane u držač, a manje role (zapravo normalne) stanu čak i dvije. A džepić na pozadini skriva i rezervni uložak. ;)


5. kol 2013.

Narukvice prijateljstva

Narukvice prijateljstva jednostavna su ljetna razbibriga i znak pažnje za prijatelje :)
Kao bazu sam koristila trakicu od t-shirt majice bijele boje, a omotavala plavom špagicom za rublje (dužina 120cm).
Neke stare velike perle i plastično dugme koristila sam za spoj.
Upute za ovu narukvicu mogu se naći na netu pod nazivom
macrame square knot.



4. kol 2013.

Slatka čudovišta

Čudovišta iz simpatičnih pričica nisu strašna nego slatka, jednooka, buljooka i lako ih je napraviti.
Jednom malom ljubitelju čudovišta, rođendanski poklon upakirali smo u poklon vrećicu čudovišta (inspirirani zelenim Mike-om Wazowski). Oko je šivano, prošiveno i obojano puffy paint bojama koje se nakon sušenja zagriju fenom ili peglom (sa krive strane) pa se napuhnu. Kamenčići su obojani akrilnim bojama (ove konkretne su bile boje za staklo) te su im nakon sušenja boje nacrtana usta flomasterom (permanent markerom, a zubi bijelom kontur pastom za staklo, drvo, keramiku... Oko je zalijepljeno "googly" oko.


















Još jedna mala poklon torbica napravljena je uz pomoć puffy paint boja.
Nije čudovište, nego jednostavna Hello Kitty torbica.
Upute za njenu izradu našla sam na OVOJ STRANICI.