13. svi 2013.

Držači za lučice

Držači za svjećice - lučice. Napravljeni su od ostataka ljepila za pločice, pločica, kamenčića i školjki s plaže.
Na pozadinu pločice nanijela sam ljepilo za pločice, razvodnjeno s malo vode; poslagala kamenčiće i školjkice u smjesu i ostavila da se osuši. Klinci su napravili neke svoje kreacije, cvijet i autić. :)


12. svi 2013.

Pregačica

Pregačica za kreativnu curicu (ili dečka).
Prvo sam izrezala tkaninu za lice i tkaninu za naličje (podstavu) istih dimenzija (1cm ostavila za rub).
Zatim sam napravila traku za oko vrata, širine 5cm i prišila uzdužno (licem na lice), te preokrenula na pravu stranu. Ova traka je dovoljno dugačka da i odrasli može provući glavu, zato sam u nju uvukla lastik za trećinu kraći i na rubovima prišila lastik za traku. Traku sam prišila na lice pregačice. Bočne trakice su širine cca 3cm, presavijene 4 puta (kao kosa traka) i zašivene uz rub. One su također prišivene na lice pregačice na mjesto struka. Džepić za pastele širine je 27cm, sa razmakom između svakog džepića od 2,7cm, taman da stane pastela (ili bojica). Ispod džepića na lice pregačice našila sam traku umjetne kože da se pregača ne zamasti od pastela. Naličje (bijelo) pregačice također ima dva mala džepića, koja mogu biti ili skriveno mjesto ili se pregača može koristiti sa te strane po potrebi.
Tek kad su i lice i naličje bili gotovi, međusobno sam ih spojila, pazeći da ne ušijem i trakice za vezivanje. Ostavila sam 10cm ruba neporubljeno da mogu preokrenuti pregačicu na pravu stranu. Na kraju sam donji rub opšila dekorativnim porubom. Nadam se da će ju curica kojoj je namijenjena koristiti. :)


















Poklon vrećica za pregačicu je platnena torbica, koja može poslužiti i kao torbica za ostali materijal koji ne stane u džepić pregačice:




8. svi 2013.

Jeans torbica od ostataka

Ova jeans torbica nastala je od ostataka plave tkanine, jeans hlača i patenta.
Kroj je nastao "u hodu", prilagođavajući se veličini ostataka tkanine i patenta.
Sprijeda su dva džepića u koji stane mob. standardnih dimenzija (ili maramice...što god).
Ručke se još trebaju doraditi, ali bit će ih moguće maknuti ...
U ovakvom izdanju torbica se može navući i na remen, pa oko struka glumiti čak i pregaču. Praktično za slobodne ruke.



7. svi 2013.

Mali neseser

Ovaj neobičan neseser potječe iz Kine, barem mi se tako čini. Ali većina stvari danas je iz Kine, pa to nije uopće čudno. :)
Na internetu se mogu naći tutorijali pod nazivom: "chinese pocket money purse" ili "thimble holder" - držač za naprstak . Meni će služiti kao neseser za potrepštine za šivanje ili za pohranjivanje končića dok šivam.
Od tri plastična poklopca od velikog jogurta izrezala sam jednake "ovale". Prema njima sam izrezala 6  ovalnih komadića tkanine. Tkanine sam sašila (licem na lice) ostavivši 5 cm neporubljenog ruba da mogu "košuljicu" preokrenuti na pravu stranu i uvući plastiku. Zatvorila sam ručnim šivanjem. Nakon što su sva tri "lista" bila gotova, spojila sam uzdužno sa dvije strane ta tri lista,a otvor ostavila s gornje strane za ubacivanje konaca, ili što već mi bude trebalo. :)



1. svi 2013.

Lavanda u vrećicama

Počeli su komarci, a jedan od načina da ih se otjera je i lavanda. Ne znam hoće li biti dovoljna, ali ne može odmoći. A može i u ormar protiv moljaca.
Prošlogodišnju lavandu koju smo osušili, usuli smo u male vrećice koje sam sašila od organze (tanki materijal za zavjese). Jednostavno!























Nakon nekoliko dana radili smo i platnene vrećice s lavandom, ovako je to ispalo: