18. pro 2012.

Torbice s isprepletenom ručkom

Ručka ove torbice napravljena je od trakica izrezanih od dvije stare majice (T-shirt). Upute za izradu su OVDJE  Torbicu sam napravila tako da sam prvo našila jedan đep (izrezan sa starih malih hlačica), onda sašila vanjsku "vreću", potom podstavu (unutrašnjost) istih dimenzija. Nakon toga slijedilo je šivanje sa obrnute strane, tako su i ručke ušivene između vanjske tkanine i unutarnje podstave. No pustila sam 10 cm nesašivenog dijela, te tuda preokrenula cijelu torbu na pravu stranu. Potom je slijedilo peglanje gornjeg ruba i šivanje (dekorativnim bodom) na mašini.

































Pola godine kasnije sašila sam još tri torbice s isprepletenom ručkom. Ručke su jednostavne pletenice od dvije trakice od majice i jednom trakom špagice, da se ne rasteže previše.



12. pro 2012.

Mirisna dekoracija

Mirisna dekoracija od kore naranče i klinčića.
Naranča se oguli u krug (kao kad se guli jabuka) i to se složi u spiralu. Klinčiće sam zabola u nju da još više miriše (i da drži formu ruže) i to sve stavila na radijator da se miris osjeti.
Kalupima za rezanje keksića mogu se lako izrezati razni oblici od kore naranče.
Nakon par dana sušenja može se bojati, ja sam srebrnim sprejem.




2. pro 2012.

Kartonsko selo

Ovo kartonsko blagdansko selo nastalo je od komada višeslojnog kartona (20 x 50cm) koji nam se slučajno našao pod rukom. Ja sam pilila malom "školskom" pilicom (ona koja ima velik luk), a klinci su crtali.
Prvo su nastale dvije jelke, a od ostataka su napravili kućice, poklone...
Krovovi su zalijepljeni drvofixom, kao i potpornji za velike jelke, ostalo stoji samo.



Bookmark (straničnik) od tkanine

Od ostataka tkanine lako se mogu napraviti bookmarci / označivači stranice.
Isprobavala sam razne vrste, tako sam crveno-narančasti napravila od samo te tkanine, bijeli sa životinjicama ima unutar komad tankog filca (i taj je najkrući nakon štirke), rozo-kockasti ima sa druge strane jeans (taj je najdeblji i čini mi se malo nezgodan za knjigu), a zeleno - šumski je također od tkanine, ali nije porubljen nego je rub izrezan dekorativnim škarama, i unutar njega je lastik (ušiven sa gornje i donje strane tako da se navuče na knjigu i ne može ispasti.
Tutorijal koji me inspirirao za ovaj projekt je OVDJE
Domaća štirka: Gustin razmutiti u malo hladne vode i unda ukuhati u malo više vode, ne bude to jako gusto. Onda potopiti bookmark u to, izvaditi da se osuši i kad je suho opeglati.



1. pro 2012.

Torbica za bocu

Trebalo je hitno napraviti poklon vrećicu za butelju vina povodom jedne momačke. Odlučila sam ju sašiti od jednog podmetača, reklamnog, dobivenog uz 6 boca mineralne vode. Prilično je čvrst.
Prvo sam sašila ručku od jednog ruba podmetača, zatim našila ime mladoženje, potom sašica bočnu stranu i dno, a na kraju sam dno prošila poprečno i odrezala višak da boca lijepo upadne unutra.