22. lip 2012.

Torbica na ptičicu (i autić)

Mala ljetna torbica za preko ramena, dimenzija 17x20cm, idealna je za ljetne potrepštine jedne curice. (kasnije se pokazalo da i dečki trebaju torbicu za svoje stvari ;) )
Ta ista curica nacrtala je ptičicu na memo papiriću gledajući neke upute na netu kako u par poteza nacrtati pticu. Mislim da je to nacrtala bolje nego bih ja! Ja sam samo "kopirala" tu ptičicu koncem na kariranu tkaninu. Oko je žuta perlica sašivena za ptičicu. Cik-cak na šivaćoj mašini jednostavno nije htio raditi, tako da je ptičica izrezana uz sam rub i zalijepljena vrućim ljepilom za tkaninu od koje će nastati torbica. Nakon toga napravljen je gornji porub torbice i u njega ušivene bijele trakice držači, a zatim su sašivene bočne strane torbice.
Alkice su od privjeska za ključeve, malo veće i neobične. Ručka je od špage, vezana upletanjem: eye splice .

















Torbica na ptičicu dobila je "blizanca" - torbicu na autić, za potrepštine jednog dečka :)

15. lip 2012.

"Pillow box" kutije

Pillow box iliti "jastučaste kutije" sa motivom sove činile su se najprikladnije za upakirati poklone - platnene torbe za učiteljice koje je P. oslikala flomasterima.
Tanji karton kao od kutija paljuhica (cornflakes i sl.) je najprikladniji, ali može se i od debljeg papira/kalendara i sl. (male kutijice).
Okrugle i ostale dekorativne gricke ovdje su od velike pomoći.
Plava sova je duplo manja od šarene, napravljena od kartona cca A4, malo duguljastijeg. A šareno točkasta sova je napravljena od kartona cca A3 oblijepljenog točkastim papirom za umatanje darova, također duguljastijeg.


 




14. lip 2012.

Oslikane platnene torbe

Platnene torbe su jeftine (6-13kn, ovisno o modelu i mjestu kupnje) i ekološke. Praktične za ljeto i oslikane flomasterima za tekstil, idealne su kao mali poklon učiteljicama za kraj školske godine.
Boja se nakon sušenja fiksira peglom sa naličja tako da je torba periva na 40*C.

4. lip 2012.

Okvir za ključeve

Ovo je držač za ključeve/okvir za sliku...u kućici na njivi.
To je bilo neko postolje za neku dekoraciju, zato ima te okrugle rupe i još dvije rupice koje smo sakrili školjkama.
Prvo sam ga obrusila, pa obojala, izbušila male rupice i zavidala 3 kukice za ključeve. Donje rupice sakrila sam školjkama, a gornje probušila širim svrdlom da u to može vida...da se pričvrsti za zid. Tu rupu u kojoj je vida nisam htjela trajno zatvoriti, nego sam napravila 2 plutena čepa koji se uguraju u rupice nakon fiksiranja na zid. Na čepove sam zalijepila školjke. Po potrebi ti se čepovi mogu izvaditi i držač za ključeve premjestiti...
Sliku po želji sam isprintala, plastificirala (laminator)...da se ne ogrebe s ključevima i zalijepila na pozadinu okvira.



3. lip 2012.

Torbica za bojice

Ova jednostavna "putna" torbica za bojice praktična je za djecu koja uvijek i svugdje crtaju. :)
Razmak u prošivima između bojica je 23mm.

2. lip 2012.

Platnena torbica

Ekološku svijest treba razvijati od malena. Platnena torbica za jednu curicu. :)
Prvo sam izrezala tkaninu - žuticu, onda prošila zelene peteljke i travu, pa onda zašila rubove.
Zatim sam napravila ručke i zašila ih. Na kraju sam dodala  "jojo" cvjetiće.
Dimenzije torbice: 24x30cm