31. svi 2012.

Zelena dekoracija

Umjesto kruga, vjenčić je u obliku srca. Karton obojan zelenim sprejem, Bubamare (polovice ljuski oraha) crvenim sprejem. Ocrtane crnom i bijelom kontur pastom. Zalijepljene hobby ljepilom.


17. svi 2012.

Cvjetovi od organze

Jednostavni cvjetovi od organze (organza = materijal za zavjese).
Ako imate ostatka organze jer ste šivali neke zavjese, ili pakirali (dobili) neki poklon za neku posebniju priliku.... nemojte baciti, jer od nje mogu nastati divni cvjetovi koje možete staviti na "zihericu" i okačiti kao broš na majicu, torbu i sl. Ili možete zakačiti na ukosnicu za sebe ili svoju djevojčicu.
Treba izrezati nekoliko krugova različitih veličina, zatim spaliti svijećom rubove (ne preblizu svijeći, brzo se topi i rub se zakovrča unutar), poslagati kružiće jedan u drugi, Uzeti iglu i konac i zašiti sve skupa zajedno sa perlicama (dugmićima). Na pozadinu se istovremeno može zašiti komadić filca i ziherica, ili se kasnije može to isto dodati, zalijepiti vrućim ljepilom umjesto šivanja.
Umjesto perlica, može se zašiti dugme (ako imate neko lijepo) ili čak 2-3 dugmića jedan na drugi različitih veličina.
Ovo se može od svih umjetnih tkanina raditi jer se one tope, ne gore plamenom. Ipak, oprezno sa plamenom - nije za djecu.
Ove upute su mi bile vodilja: organza flowers  To su jednostavni cvjetovi, od krugova, a može se izrezati i u obliku cvijeta, pa posebno paliti svaku laticu... to nekom drugom prilikom...



















Evo napravila sam i malo drugačiji cvijet, ružu sa definiranim laticama:
































































16. svi 2012.

Visilica od školjki

Štapovi od bambusa, zvijezda i 5 školjkica su bili sve što je ostalo od jedne visilice koju je trebalo "rekonstruirati".
Bambus je iskorišten, špage su promijenjene, ispletene najjednostavnijim čvorovima.
Dodan je jedan šuplji kamen ...za dekoraciju, a i ako se spusti, visilica se manje njiše.
Školjkice su "bušene" vijkom i čavlićem, oprezno, više ručno jer lako pucaju (pogotovo one deblje).
Privezane čvorićima (uz dodatak malo ljepila na svaki čvor da se ne bi slučajno razmotalo).



14. svi 2012.

Vaza od sijalice

... išla sam zamijeniti pregorenu sijalicu i prije nego je bacih "upalila mi se lampica" :) ... sjetila sam se da sam na netu vidjela vaze napravljene od sijalica.
Mučila sam se pokušavajući odvojiti dio koji ide u grlo, pa sam ipak potražila upute na netu... http://www.youtube.com/watch?v=3liMQlTVoKc&feature=youtu.be
I zaista treba ići tim redom (odvojiti mali "srebrni" kružić, pa slomiti crno staklo, pa razbiti unutrašnjost... i paziti jer stakla bude okolo i sitno je.
Probušila sam i rupice za špagu (nemam žice!)... i to vrlo lako, vrhom nožića, mekan je aluminij. Nisam imala cvjetić tu večer... no sutradan je ipak nađen :)
























8. svi 2012.

Pano za dječje radove

Stari okvir od jednog projekta - ono drvo ako se sjećate, stiroporna ploča (izolacija fasade), tkanina na vesele životinje (nije 100% pamuk, kupljena u jysku - 5m/125kn ).
Stiropor je izrezan da stane u okvir, sa stražnje strane zalijepljen je karton da drži i stiropor i drveni okvir, s prednje strane navučena je tkanina koja je vrućim ljepilom zaljepljena iza za karton. Dvije kukice za vješanje slika zakucane u stražnji dio okvira.



5. svi 2012.

Dječja zidna vješalica

Komad daske (ostatak od nečega) širice cca 70cm, debljine 2cm.
Rozi i plavi sprej, crte posprejane "odokativnom" metodom.
Spužvasti pečat, akrilne boje i kist za nanošenje boje na pečat - odabrali jedrilicu i sunce, te žutu i bijelu boju.
Pečate treba odmah oprati da se akrilna boja ne sasuši na njima.
Kad se osušilo zavidali smo kukice sa donje strane (Kaufland 8kn set kukica...kupljeno u nekoj posebnoj ponudi), izbušili rupe u zidu, staviti tiple i zavidali našu vješalicu. :)











































Detalj na vješalici:












I svi pečati ;) (ima 8 motiva,  a ne 12 kako sam u komentaru napisala)