25. tra 2012.

Umjesto jastučića za igle

...mala kantica od kukuruza, izolacijska spužva (ostatak od izolacije laminata ili od pakiranja nekog kuhinjskog aparata?), vruće ljepilo, stara čarapica.
U kanticu stane i par konaca, dugmića...

22. tra 2012.

Papir iz kućne radinosti

Papir kućne izrade - reciklirani papir!
Čega se bolje prisjetiti za Dan planeta Zemlje nego reciklaže.
Mi srećom imamo jedan mali mikser - posudu baš za miješanje "pulpe" koja nastane kad se iskidani papir, karton i sve slično tome natopi u vodi i može se napraviti u kašu koja se zatim cijedi, suši i oblikuje u oblik koji želimo. Ova je slika nastala prije 2,5 godine. Kad je P. dobila svoju miješalicu za praviti papir...






















Novijih slika nemamo jer nismo slikali, ali iskoristit ću priliku "poslati" vas na stranicu jedne jako kreativne obitelji, da vidite kakav su krasan reciklirani papir oni napravili :)  Iva Kreativa - reciklirani papir


...evo i nekih novijih papira



















19. tra 2012.

Dan planeta Zemlje 22.04.

Povodom skorašnjeg dana planeta Zemlje (ili je pravilno Dan planete Zemlje?...prije smo pisali sa "e", sad svugdje piše "a"), napravili smo si svoj plakat, da se pohvalimo kako čuvamo Zemlju i prirodu općenito, i da se prisjetimo njenog dana...iako je zapravo svaki dan Dan Zemlje, a ne samo 22.04.

Ideja za ruke preuzeta odavdje: http://www.freekidscrafts.com/earth_day_helping_hands-e329.html#

A crtež u sredini preuzet odavdje: http://www.activityvillage.co.uk/earth_day_posters.htm

Uz pomoć okruglih gricki, P je izrezala (male) zelene krugove sa jednog starog kalendara u koje sam konturom za pisanje po staklu napisala DAN PLANETA ZEMLJE, zatim je ona ocrtala svoje dlanove na novinama (koje sam prethodno zalijepila na tanji karton), i V. svoje dlanove. Onda sam to izrezala i u njih zalijepila krugove (velika gricka) sa porukama kako oni čuvaju okoliš.























Ove poruke smo malo preveli sa ove stranice: http://www.freekidscrafts.com/index.php?option=com_events&task=view_patterns&id=329 , a malo smislili svoje...






















Da bi se ovi krugovi isprintali u pravoj veličini za gricku krug veličine 5,7cm (2,25"), treba ovu sliku jpg formata isprintati u veličini: 7,5" x 5,5" (190mm x 139mm). Nakon printanja dodala sam kvačicu na C (CUVAJU)  u najdonjem lijevom krugu, jer u fontu kojim sam pisala slovo Č bude veće i deblje. Font je ORATOR STD.

17. tra 2012.

Sladoled - čestitke

Vidjevši ove preslatke čestitke i jednostavnost izrade (kad se ima pravi alat), nisam odolila napraviti odmah dvije. :)
Video - upute za izradu čestitke.
Bez gricke "cvijet" bilo bi jako teško "ugristi" sladoled, pa je ona nužna za ovu čestitku. Ova je veličine 2", ali može biti i manja. Mašnica na štapiću služi da drži čestitku zaklopljenom, za otvaranje, samo se mašnica spusti malo dolje.  Uz još po koji materijal, dekorativnu gricku, glitter, pečat... nastaju preslatki sladoledi. Još jedan razlog da poližete jednu "Snjeguljicu" - treba vam za čestitku!  ;)



















Tekst koji mi se učinio prikladnim za ovu čestitku:
Već poznaješ ljubav, učenje,
otkrivanje, pustolovine, veselje i žalost.
No sve je to tek okus života.
Pred tobom su godine puno bogatije
no što možeš i zamisliti
Prihvati ih s radošću.
Ništa ne propusti - sve iskoristi.
                                    -Peter Gray -

13. tra 2012.

Okrugle gricke i neobičan cvijet + bubamara

Okrugle gricke.... i gricke općenito...jako volimo!
S njima se može svašta napraviti, ovaj put to je bio neobičan cvijet, za poklon jednoj djevojčici.
:)

 
 

12. tra 2012.

Reciklirajmo

Sve potrebnije, selektivno odlaganje otpada nužno je za recikliranje. Stalna pitanja djece u koji kontejner koje smeće...potakli su me da im stavim kist u ruke i neka si obojaju, valjda sad neće zaboravljati ;)
Ja sam napisala... da ne bi bilo još pitanja. :)




Kontejeneri izgledaju ovako: