29. pro 2011.

Okvir za čestitke

Sve one predivne čestitke koje ste ovih dana dobili ili izradili sa svojom djecom, zaslužuju jedno mjesto da ih se lijepo vidi, barem ovih dana. Jedan stari drveni okvir dugo čeka bojanje, no i ovaj puta u nedostatku bijele boje, dobio je samo novi "kaput" od ostataka papira za novogodišnje poklone. Sa stražnje strane u okvir zabodeni su čavlići oko kojih je namotana žica (spiralni uvez..vidi sliku, tj. okvir, dolje... starog kalendara bio je idealan baš ovako neravan). Šarene štipaljke veselo drže naše čestitke na okviru koji je doživio nekoliko preinaka, visio na zidu, sad je opet "nadohvat ruku" i svakim danom dobije neki novi ukras, mašnicu, grančicu... :)

27. pro 2011.

Ukrasi za bor - slano tijesto

Ukrasi za bor od slanog tijesta rade se vrlo lako.
Pomiješa se ista količina soli i brašna te se doda malo vode, po potrebi dok ne nastane kompaktna smjesa koja se oblikuje u željene oblike ili se reže kalupima za kekse. Suši se na zraku, radijatorima ili par sati u pećnici na 50*C. Suhi ukras može se bojati, lakirati, ukrasiti salvetom...

Osim na bor, ukrasi se mogu objesiti i na poklone.
Ukrasi se mogu raditi i od gipsa:
...i od tkanine, stiroporne kuglice i glittera...

Novogodišnje čestitke

Neke dječje, neke "odraslije", neke od prošle godine, neke ovogodišnje.
Razne tehnike... pretežno kolaž (no ima i salvetne tehnke).
Ima jedna neobična, od zrna riže, kasnije bojana (ta nije za slanje u koverti)
Ako koristite boje za staklo u izradi, pazite da su to one koje se suše a ne one koje se sa folije skidaju (peel off) i lijepe na staklo...ako ih namjeravate slati u koverti (jer bi se mogle slijepiti). Takve su pogodne samo za osobnu predaju.



























jelka od riže
Ideja sa stranice: lilla-a-design



I malo dekoracije (i izrada čestitki za rodbinu by P.):



Snjegović
Veći krug je iscrtan sa CD-om, manji - veliki kolut selotejpa, mali kružići - bušač rupa, ostalo - izresci iz novina, odgovarajuće boje

14. pro 2011.

Snjegovići od kartonskih rola

Role od potrošenih papirnatih ubrusa, kao i toaletnog papira, obojali smo bijelom bojom (jupol). Rolu zalijepili hobby ljepilom za karton (dno) koji smo sutradan izrezali u krug (da ne pogađamo veličinu prije ljepljenja). Grickom (sliči pahulji) ukrasili trakicu za šal, zalijepili ga. Bušilica za papir radi savršene gumbiće sa crnim papirom. Nos (mrkva) i usta su nacrtani flomasterima (ponoviti više puta jer jupol upija boju, a ako imate možete i konturnom pastom to nacrtati). Sve one čarapice koje nemaju par jer ih je perilica pojela napokon su sobile svoju svrhu- kapicu :)
Naši mali snjegovići poslužili su kao kutijice za slatkiše za male i ponešto za velike :)
Nije nam bilo dosta pa smo ih napravili još 10! :)

3. pro 2011.

Čestitke za rođenje

Čestitke za rođenje.

Ova koverta isprintana je sa ove stranice: Omotnice
...pa malo dorađena...
A ovaj baby uzorak, odavdje: "New-baby .. uzorak"